Dagritme en groepsstructuur

Rond 10:00 uur wordt er binnen elke groep fruit gegeten en water of aanmaaklimonade gedronken. Uw kind hoeft geen eigen fruit en drinken mee te nemen. Dit verzorgt Peuterhuis Klimop voor alle kinderen. Vanzelfsprekend wordt er rekening gehouden met dieetwensen en/of allergieën. De kinderen eten stukjes fruit met een vorkje om zo de fijne motoriek te stimuleren. Na het fruit eten volgt er een verschoonronde. De kinderen die al zindelijk zijn -of hier thuis actief mee bezig zijn- worden geholpen bij het naar de wc gaan. De peuters die nog een luier dragen, mogen 3 luiers in de eigen tas meenemen vanuit huis. Verder worden de ouders verzocht in elke tas (voorzien van naam) een setje reservekleding mee te doen bestaande uit een setje ondergoed, een broek, een shirt en sokken.
De rest van de ochtend wordt er doorgespeeld, gewerkt, geknutseld, gezongen, ontdekt en verwonderd. Bij droog weer wordt er buiten gespeeld. Bij regenachtig weer hebben wij een mooie gymzaal tot onze beschikking waar wij dan ook dankbaar gebruik van maken. Trots zijn wij op de beweegvloer; een interactieve beweegmethode vol kleur, geluid en motorische uitdagingen!
Rond 12:00 uur komen de kinderen weer samen en wordt er genoten van de lunch. De kinderen bij de verlengde groep(en) krijgen een broodmaaltijd aangeboden van Peuterhuis Klimop. Deze bestaat uit bruin brood met hartig of zoet beleg. Ook tijdens dit tafelmoment wordt er rekening gehouden met dieetwensen of allergieën. De kinderen in de groepen tot 12:40 uur hebben een eigen broodtrommel bij zich. Bij de lunch wordt er halfvolle melk of water geschonken. De kinderen hoeven geen eigen beker mee te nemen.
Na de lunch gaan de kinderen weer in de kring en wordt de dag afgesloten met ons vaste afscheidsliedje. De kinderen worden op de reguliere groepen om 12.40 uur opgehaald.
De verlengde peutergroep(en) genieten van een rustmomentje met een boekje of interactief voorlezen bijvoorbeeld via ons digibord en worden tussen 14.00 uur en 14.15 uur opgehaald.